طراحی سایت
تاريخ انتشار: 14 شهريور 1399 - 13:30

اواخر تیر و اوایل مرداد ماه برای نخل داران بوشهر زمان رطب چینی است. جالب است بدانیم رطب چینی استان بوشهر دو سال پیش به ثبت ملی رسیده است.

نظرآقا _ اواخر تیر و اوایل مرداد ماه برای نخل داران بوشهر زمان رطب چینی است. جالب است بدانیم رطب چینی استان بوشهر دو سال پیش به ثبت ملی رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نظرآقا، در استان بوشهر حدود ۶ و نیم میلیون اصله نخل در ۳۳ هزار و ۹۰۰ هکتار وجود دارد. که به طور متوسط ۱۶۷ هزار تن خرما از نخلستان های استان برداشت می‌شود. شهرستان دشتستان حدود ۷۰ درصد خرمای استان بوشهر را تولید می کند.

نحوه رطب چینی:

بالا رفتن از نخلی که استوانه ای به قطر نیم متر و ارتفاع ۱۵ متر باشد، خیلی سخت است. هر رطب چین «پروند یا پرونگ» مخصوص به خود را دارد. پروند کمربند بافته شده بزرگی است که تنها به کمک آن می‌شود از نخل‌های بلند بالا رفت. ابتدا فرد قلاب یکی از سرهای پرونگ را دور نخل می‌چرخاند و دو سر را در پهلوی خودش به هم وصل می‌کند. بدین صورت فرد و نخل در دایره پرونگ باقی می‌مانند و عمل بالا رفتن شروع می‌شود. برای بالا رفتن باید به این کمربند تکیه کرد، پاها را روی تنه و برآمدگی‌های تنه درخت گذاشت و مثل پله بالا رفت. این برآمدگی‌ها محل اتصال شاخه‌های هرس شده به تنه نخل بوده، که محلی‌ها به آن تاپول می‌گویند. هر قدر تاپول برآمده‌تر باشد، کار بالا رفتن هم ساده‌تر است.

شاید بتوان گفت بدون تجربه نمی‌توان یک متر از نخل بالا رفت. خوشه‌های رطب که بوشهریها به آن «پنگ» می‌گویند در بلند‌ترین نقطه درخت و از زیر برگ‌های نخل بیرون می‌زنند. رطب چین باید دستش را داخل شاخه‌ای که خوشه میوه‌ها به آن آویزان است، کند و یکی یکی رطب‌ها را جدا کند و داخل سبد حصیری بریزد. سبد که پر از رطب شود آن را با طناب به پایین درخت می‌فرستد. بهترین زمان برای بالا رفتن از نخل‌ها و عمل برداشت رطب صبح زود است.

































عکس: حسین استوار

***


نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]

تازه ترین اخبار

پربیننده ترین